Természetvédelmi rajzpályázat

Tárgy: Felhívás rajzversenyre

„Készítsétek el iskolátok egyedi órarendjét” – rajzverseny

Kedves Intézményvezető Asszony/úr!

Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Észak-Balatoni közszolgáltatási területen, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű projekt keretén belül rajzversenyt hirdetünk általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára.

A pályamunkák környezetvédelmi témájú, hulladékgazdálkodással összefüggő rajzok lehetnek.

Témáink: szelektív hulladékgyűjtés – mi kerülhet a szelektív kukába?, tudatos vásárlás, a műanyag hulladék káros hatása a környezetre (pl. óceánok, tengerek műanyag szennyezése) a hulladék kalandos útja – mi történik a hulladékfeldolgozó üzemben, hogyan komposztáljunk, a hulladékszigetek, újrahasznosítás stb…

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek (vízfesték, zsírkréta, tus, színes ceruza, grafitceruza, kollázs stb.). A rajzok, festmények mérete: A/3 (kisebb méret esetén az A3-as méret elérése érdekében paszpartu katon használata megengedett)

A rajzpályázat során legalább 50 pályázó rajzát várjuk.

A műveket kérjük 2023. november 10-ig összegyűjteni az iskolában. Az iskola által felállított szakmai zsűri döntése alapján kérjük 2023. november 12.-ig elektronikus úton (szkennelve, emailben) küldjék meg számunkra a zsűri által 2 db legjobbnak ítélt pályamunkát. A két alkotásból 300 db kétoldalas, egyedi órarendet készítünk majd el az iskola részére.

Az alkotások hátoldalára kérjük az alábbi információkat feltűntetni:

  • Alkotó neve
  • Évfolyam
  • Iskola neve

Egy pályázó max. 3 db rajzzal indulhat a rajzpályázatunkon.

A rajz beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy alkotását, vagy annak digitalizált változatát, a projekt során felhasználhassuk (pl. órarend vagy weboldalon való megjelenítés).

Levelünkhöz csatoljuk a rajzpályázat plakátját, melyet kérjük helyezzenek ki iskolájuk hirdetőtábláin.

A pályázat eredeti rajzait meg kell őriznünk, ezekért el fogunk menni az iskolába.

Együttműködésüket köszönjük!

Jó munkát, alkotást kívánunk!

                               Szervezők