Szülői tájékoztató az Idegen nyelvi mérésről

 

2021.május 19.

 

A felmérés általános ismertetése:

Az idegen nyelvi mérés tartalmi követelményeit a Nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 110/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet és a 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. EMMI rendelet határozza meg. (Az idegen nyelvi mérés szintmeghatározásai a Közös Európai Referenciakeret (KER) leírásain (http://www.nyak.hu/nyat/doc/ker_2002.asp) alapulnak.

 

A mérésben az angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanuló hatodikos és nyolcadik évfolyamos diákok vesznek részt, számukra a mérés kötelező.
 

A felmérés  időpontja:

A 6. évfolyamos tanulók számára az idegen nyelvi mérés 8 órakor, míg a 8. évfolyamos tanulók számára a mérés 10 órakor kezdődik. A mérés napja tanítási napnak minősül, amelyet az érintett tanulók a mérésben való részvétellel teljesítenek.

A  felmérés  menete:

A tanulóknak a mérés előtt negyed órával meg kell érkezniük a számukra kijelölt tanterembe. A mérésvezető irányításával 2*30 percben feladatlapot töltenek ki 10 perces szünet közbeiktatásával.

A mérés két részből áll, hallott szöveg értése és olvasott szöveg értése.

Mit kell hozni?

A feladatlap kitöltése alatt sem szótár, sem más segédeszköz nem használható. A feladatlapot kék színű tollal kell kitölteni.

A mérési eredményekről a szülők az iskola honlapján értesülhetnek (”Idegen nyelvi mérés” fül) június hónapban a mérés során kapott kódok alapján.

 

Üdvözlettel:           Tóthné Vad Eszter
                                  nyelvtanár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük