Alsós egészségnap

Egészségnapon vettek részt iskolánk alsó tagozatos tanulói április 21-én, csütörtökön délelőtt. 
4 helyszínen, forgószínpad jelleggel ismerkedhettek az egészséges életmóddal.

 A „Gyógyteremben” Scher Péterné (Marika néni) receptjei alapján Varga – Gerencsér Viktória (Viki néni) vezetésével, immunerősítő gyógyteát ihattak, amely alapanyagát 8 gyógynövény szolgáltatta TERMÉSZETESEN, a Jóisten patikájából. Ezután előkerült az alma, sárgarépa, cékla, és a reszelő, kis citromlé, méz és máris elkészült az ízletes „Sesaláta”. A jóízű finomságot azok is elégedetten kanalazták, akik inkább a hús mellett voksolnak.
A „Farigcsateremben” Lászlóné Gárdonyi Valéria (Vali néni) zöldség-gyümölcs szobraiban gyönyörködhettek. Megelevenedett a trópusok világa, a paprika pálmák alatt hűsölt az uborka-krokodil, a sarkvidéki padlizsán-pingvin, alma-hattyú, banán- kutyus színpompás gyülekezete sorakozott a tálcákon. Így tényleg népszerűsíthető a zöldség és gyümölcsfogyasztás a gyerekek körében.
Ugyanitt, friss almachipset és házi bodzaszörpöt kóstolhattak. Az ügyes kis kezek pedig Retek Robi figuráját készíthették el egy kis amatőr szobrászkodással. 
 

A „Tiszta teremben” Bicsérdi Zsófia védőnő tartott vetítéssel egybekötött előadást. Beszélt a rendszeres tisztálkodás fontosságáról, a helyes test-, haj-, körömápolásról. Hallhattak a megfelelő fogápolásról, a fogkefe használatról, a fogmosás lépéseiről.
A kisebbek megismerkedtek a táplálékpiramissal, a nagyobbak kiegészíthették az ismereteiket.
A közelgő nyár, a napsütéses idő beköszöntével emlékeztetett a napozás ártalmaira illetve a körültekintő napfürdő jótékony hatásaira is. Búcsúzóul egy kis színezőt kaptak ajándékul az elhangzott témákhoz kapcsolódóan.
A „Nyugiteremben” Follyné Patonai Szilvia (Szilvi néni) testnevelő zenés tornával mozgatta át megfáradt gyermekeink tagjait. A lazító, nyújtó, relaxáló gyakorlatokat jó kedvvel végezték. A leglelkesebbek müzli szeletet kaptak kalória pótlásként.
A rendezvény végén egy-egy tálca zöldséget és gyümölcsöt kapott minden osztály útravalóul, ami még a napköziben is rendkívüli népszerűségnek örvendett. Egy hibája volt csak, hogy hamar elfogyott.

 

Ritka pillanat az, ha egy osztálynyi gyermek egyetért valamiben, most azonban tanúi lehettünk ilyennek is. Nem volt vitás, hogy ezt a napot többször is meg kell ismételni.

 

Németh Andrea

 

Facebook galéria

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük