Országos 2. hely matematikából

 

„Szerezz bölcsességet, 

szerezz okosságot” (Péld.4.5)

 

A Példabeszédek könyvéből vett idézet a mottója a Katolikus Iskolák  Dugonics András Országos Matematika Versenyének, amelynek március 29-én a váci Piarista Gimnázium adott otthont.

A 2013/14-es  tanévben 14. alkalommal rendezték meg a 4-8 évfolyamokon tanulók számára.

Az első forduló feleletválasztós feladatait a második fordulóban kidolgozandó feladatok követték.

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola évek óta szépen szerepel ezen a versenyen. Ebben a tanévben Hubert Márk (4.o.), Tamás Előd (4.o.), Werner Fülöp (5.o.), Bencze Balázs  (5.o.), Hegedűs Olivér  (6.o.), Hegedűs Kristóf  (7.o.),  Sötét Áron  (7.o.) és Háromi Bence  (8.o.) tanulók jutottak el a második fordulóig.

A rangos verseny országos döntőjének a váci Piarista Gimnázium  adott otthont, amely idén ünnepli alapításának 300 éves jubileumát. A vegyes logikai feladatokat csokorba gyűjtő döntőre évfolyamonként már csak 10 diákot hívtak be az induló több, mint 1000 tanuló közül.

A végső megmérettetésre Sötét Áron (7.o) jutott be (felkészítő tanár: Sötét Béláné Csilla), aki a képzeletbeli dobogó 2. fokára állhatott fel. E rendezvény támogatója az Öveges József  Tanáregylet és a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet.

Ezzel az országos második helyezéssel Áron  öregbítette a tapolcai katolikus iskola hírnevét.

Gratulálunk!              

 

Dancs István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük