Leendő elsősök szüleinek

 

Kedves Szülők!
 

Lassan itt a tavasz, elérkezik az iskolai beiratkozás időpontja (2014. április 28-30.)

Minden szülőben felmerülnek kérdések:

– Iskolaérett a gyermekem?

– Milyen képességekkel rendelkezik?

– Melyik iskolát válasszam? Mi alapján válasszak iskolát?
 

Ezekben a kérdésekben néhány fontos információval szeretnénk segíteni döntésüket.

Több információt megtudhat iskolánkról tájékoztatónkból.

A leendő elsős tanító nénik bemutatkozása, szülői vélemények róluk

Hogyan segíthetjük a felkészülést?

– 1-8. évfolyamon általános tantervű osztályokat indítunk, melyekben magasabb óraszámban oktatjuk az informatikát és az idegen nyelvet.

– Ideális létszámú osztályokban, az 1-4. osztályban külön napközis csoportban tanulnak a gyerekek.

– A többi iskolával megegyező tananyag oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az értékközvetítésre, a katolikus hitre, a családra mint értékre, a nemzeti hagyományokra.

– Nem köt bennünket beiskolázási körzet! Minden, értékrendünkre nyitott család gyermekeit felvehetjük, ám nem kell az iskolában tartanunk azokat, akik a közösséget rombolják. Így gyermeke biztonságot adó, családias légkörben töltheti idejét intézményünkben.

– Az alsó tagozatban úgynevezett kisfelmenő rendszerben tanulnak a gyerekek (1-2., 3-4. osztályos bontásban).

– Magyar (olvasás, írás, irodalom, nyelvtan…) tantárgyakból az Apáczai Kiadó könyveiből tanulunk, matematikából a Hajdú tankönyvcsaládot használjuk, természetismeretből pedig a Mozaik Kiadó könyveiből tanulnak a gyerekek.

– Az olvasást a hangoztató – elemző – összetevő – szótagoló módszerrel sajátítják el az elsősök.

– A tanulásban kiemelt szerepet kap a játékosság, megkönnyítve az átmenetet az óvoda és az iskola között. Mindezt segíti, hogy mindkét első és második osztály osztályfőnöke óvodapedagógusi végzettséggel is rendelkezik.

– A felvételt nyert tanulók szüleinek júniusban 0. szülői értekezletet tartunk, melyen megtudhatnak minden hasznos információt, mely a sikeres, zökkenőmentes tanévkezdéshez szükséges.

– Augusztus végén két napos Manó tanodába hívjuk a leendő elsősöket. A két nap alatt megismerkednek leendő tanító nénikkel, egymással, az iskolával és a játékos foglalkozásokkal, kirándulás alkalmával már igazi kis közösséggé kovácsolódhatnak. Így az első nap már ismerősként, bátran lépnek be az intézménybe és vesznek részt a misével egybekötött évnyitón.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük