Fontos tudnivalók, szülői vélemények iskolánkról

Néhány fontos tudnivaló

(a leggyakrabban felmerült kérdések):

  • a többi iskolával megegyező tananyag oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az értékközvetítésre és a nevelés/oktatás nyugodt, harmonikus körülményeinek a megteremtésére,
  • 1-8. évfolyamon normál tantervű osztályokat indítunk, melyekben magasabb óraszámban oktatjuk az informatikát és az idegen nyelvet, gazdag művészeti képzésünk és sportéletünk is,
  • ideális létszámú osztályokban, alsó tagozaton osztályonként külön napközis csoportban tanulnak a gyerekek.
  • nem köt bennünket beiskolázási körzet: minden, értékrendünkre nyitott család gyermekeit felvehetjük, ám nem kell az iskolában tartanunk azokat, akik a közösséget rombolják. Így gyermeke biztonságot adó, családias légkörben töltheti idejét intézményünkben.
  • a beíratással kapcsolatos minden fontos információt eljuttatjuk azoknak a szülőknek, akik megadják elérhetőségeiket a szándéknyilatkozat kitöltésével,
  • a felvételt nyert tanulók szüleinek júniusban 0. szülői értekezletet tartunk, melyen megtudhatnak minden hasznos információt, mely a sikeres, zökkenőmentes tanévkezdéshez szükséges.
  • augusztus végén két napos „Manó Tanodába” hívjuk a leendő elsősöket. A két nap alatt megismerkednek leendő tanító nénikkel, egymással, az iskolával és a játékos foglalkozásokkal, kirándulás alkalmával már igazi kis közösséggé kovácsolódhatnak. Így az első nap már ismerősként, bátran lépnek be az intézménybe és vesznek részt az évnyitón.
  • magyar (olvasás, írás, irodalom, nyelvtan…) tantárgyból az Apáczai Kiadó könyveiből tanulunk, matematikából a Hajdú tankönyvcsaládot használjuk, természetismeretből pedig a Mozaik Kiadó könyveiből tanulnak a gyerekek.
  • az olvasást a hangoztató-elemző-összetevő-szótagoló módszerrel sajátítják el az elsősök.
  • a tanulásban kiemelt szerepet kap a játékosság, megkönnyítve az átmenetet az óvoda és az iskola között.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket
iskolai rendezvényeinken,
foglalkozásainkon és nyílt napjainkon!

 

Szülői vélemények az iskolánkról

„Gyermekem csak 1. osztályos, óriási fejlődést látok az ő kis életében. Az osztályfőnök maximális odafigyelése, segítsége kimagasló, az elvárt fölött értékelendő.”

„Pozitívnak tartom azt az iskolában, hogy a pedagógusok azokat a gyerekeket is név szerint ismerik, akiket nem tanítanak. Az osztály létszáma (20 fő), nekem nagyon tetszik. A családias légkör nagyon jó a gyerekeknek. Az osztályfőnök mindig tartja a kapcsolatot a szülőkkel.”

„Nagyon meg vagyok elégedve az iskolával, bár még csak első osztályos a gyermekem. Biztonságban, megfelelő nevelést kap, nagyon jó a kapcsolat tanáraival, diáktársaival. A felsős gyerekek előzékenyek, jól neveltek, a kisiskolásokkal is segítőkészek.”

„Az iskola vezetésének köszönhetően az intézmény pozitív változáson ment át az elmúlt években. Álláspontom szerint megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező tanárokat vettek fel, akik megfelelően felkészítik a diákokat.”

„Azzal, hogy gyermekem ebbe az iskolába jár, egy olyan pluszt kap, ami megkülönbözteti (jó értelemben) a város többi iskolájába járó gyerekektől. Udvariasabbak, kedvesebbek, együttérzőbbek. Köszönet érte.”

„Azért esett többünk választása erre az iskolára, mert nem akárki iratkozhat be ebbe az iskolába, hanem értékrend alapján választják azt a szülők. Mégis normális, ideális létszámú osztályok vannak az egyes évfolyamokon és a kisiskola áttekinthető méretű egy elsős gyermek számára is. Ez lehetővé teszi a családias légkört, amit az elmúlt 2 év alatt, mióta gyermekeink ide járnak, megtapasztalhattunk.”

„Tapasztalatunk szerint a gyerekek közötti összetűzések minimálisak, a gyerekek több figyelmet kapnak. Minden gyermeket a képességének megfelelően fejlesztenek és értékelnek, a lemaradó és a tehetséges gyermekek gondozására is van idő.”

„Az iskola szervez saját programokat, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Nagyon jók a nyári táborok, szakkörök: nyelv, informatika, sport, rajz, MÉZ (Mozgás-Ének-Zene); hétvégi túrázások, kirándulások.”

„Az iskola gyermekközpontú, nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy jól érezze magát, szeressen iskolába járni, tanulásra motiváltak legyenek a gyerekek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük