Címlap

Isten hozta!
Szeretettel köszöntjük
honlapunkon!

A járás egyetlen egyházi fenntartású általános iskolájaként intézményünk nyitott minden értéket kereső tapolcai és Tapolca környéki család irányában. Odafigyelést, személyes gondoskodást, biztonságot adó környezetet teremtünk diákjaink számára: „Tapolca családias iskolájaként” tartanak számon minket. Az általános iskolai szint minden évfolyamán egy osztályt indítunk, fontos számunkra az ideális osztálylétszám. Bár ugyanaz a tananyag intézményünkben is, mint a többi magyarországi általános iskolában, az értékközvetítés és a nyugodt, barátságos környezet sajátos színt ad a nevelő-oktató munkánkhoz.

Iskolánk küldetése az értékközvetítés: a katolikus-keresztény hit, a család, a nemzeti közösség, a hazaszeretet, azok a hagyományos, megőrzendő értékek, melyek mentén nevelésünk is zajlik. A katolikus családok mellett protestáns testvéreink és minden értéket kereső család előtt nyitva állunk. Havonta tartunk iskolai szentmisét, mely liturgián a diákok és tanárok közösen vesznek részt. A mise bemutatója iskolánk lelki igazgatója, Csonka Nándor tapolcai plébános, helyettes esperes atya. A nagy ünnepkörökhöz kapcsolódóan lelki napok segítik a tartalmas felkészülést, a karácsony és a húsvét valódi mélységeinek megélését, ünneplését. Protestáns diákjaink számára biztosítjuk a református és az evangélikus hittan látogatásának lehetőségét. Fontosnak tartjuk a közös és egységes Kárpát-medencei magyar hagyomány megismertetését diákjainkkal határon túli utazásokkal is, testvériskolai kapcsolatokat építettünk ki felvidéki iskolákkal.

Tapolca legrégebbi iskolájaként több mint 130 éves múlttal rendelkezünk, gyönyörű történelmi környezetben, Tapolca szívében, a Malom-tó mellett található intézményünk. Az iskola jól felszerelt, az igényes tanulást nyelvi labor (angol, német nyelv oktatás már 1. osztálytól), természettudományi szaktanteremiskolai könyvtár, fejlesztőterem, informatikai szaktanterem, valamint az osztálytermekben interaktív táblák, számítástechnikai eszközök is segítik. Az iskola épülete nemrégiben teljesen megújult, a mintegy 100 millió összköltségű energetikai felújítás a legkorszerűbb követelményeknek megfelelően (pl. napkollektoros, napelemes rendszer) történt. Az iskola udvarán játszópark került kialakításra: mászóvár és kültéri fitneszgépek elhelyezésével. Az iskola belső terei is folyamatosan megújulnak.

Informatikai szaktanterem

biztos alapok átadását segíti a személyre szabott képességfejlesztés, differenciálás, a személyesség és a gyermekközpontú szemlélet. Pedagógiai programunk alappillérei a magasabb óraszámban oktatott idegen nyelvek (angol, német) és informatika. Az idegen nyelvek oktatása játékos formában hangsúlyos már az alsó tagozaton, később tanulóink nyelvvizsga-előkészítőn is részt vehetnek és az iskola befejeztével nyelvvizsga szintű tudással rendelkezhetnek. Informatikából ECDL-vizsga felkészítést is biztosítunk, így diákjaink megszerezhetik az „Európai számítógép-használói jogosítványt”. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a művészeti oktatásra, a szaktanárok vezetésével diákjaink rendre kimagasló eredményeket érnek el rajz és népének területén városi, megyei, illetve országos versenyeken. A diákok felkészülését szakkörök és szakirányú nyári táborok is segítik. Iskolánk sportélete is nagyon aktív. A mindennapos testnevelés keretei között és az azon túl, sportkörök keretein belül diákjaink sokféle mozgástípus, sportág közül választhatnak: a foci, kosárlabda és egyéb labdajátékok mellett látogatható néptánc, ritmikus sportgimnasztika, dzsúdó, sakk is, de részt lehet venni a pomponos, a zászlóforgató vagy a mazsorettcsoport foglalkozásain is. A diákok sok színes tanórán kívüli, választható foglakozáson (idegennyelvi, informatikai, művészeti szakkörök, túrák és kirándulások) is részt vehetnek. A tehetséggondozás mellett intézményünkben a fejlesztés, a felzárkóztatás is megoldott.

Az elmúlt években iskolánk minden tekintetben megújulttárgyi, szakmai és személyi téren egyaránt. Iskolánk vonzerejét talán éppen az adja, hogy folyamatosan képes a megújulásra. A tárgyi újjászületés keretében Tapolca legrégebbi iskolája egyben az egyik legmodernebbé is vált. Szakmai téren vonzó és sokszínű a kínálatunk mind az egyes tantárgyak, mind a kiegészítő és szabadidős tevékenységek terén. A megújult tantestületünk pedagóguscsapata hivatásának elkötelezett, a minőségi oktatás és nevelés mellett fontos számunkra az értékközvetítés, a rugalmasság, kreativitás és csapatszellem is. Az ebből fakadó és ezt kiegészítő szeretetteljes légkör teszi iskolánkat Tapolca és környéke egyik legjobb iskolájává.

Iskolánk nemcsak a tapolcai családok körében ismert és kedvelt, hanem Tapolca környékén is. Intézményünk a környező településről bejáró tanulóknak ingyenes bérletet biztosít.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük