Mesélő hangjegyek – a Liszt Ferenc Kamarazenekar rajzpályázata

Kedves Pedagógusok!

A Liszt Ferenc Kamarazenekar idén 4. alkalommal indította útjára Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát. A gyerekeket most is arra kérjük, hogy a megadott 3 zenemű közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab. Pályázni bármilyen rajzzal (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotás) lehet.

Június 23-án éjfélig várjuk az óvodások és az általános iskolák 1-4., illetve 5-8. osztályos diákjainak alkotásait.

Nyeremény:

Óvodások esetében: a 3 legjobb alkotást beküldő, illetve a közönségdíjas családi koncertjegyet kap a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület közös, zenés-bábos gyermekelőadására. Az előadás dátuma később kerül megadásra, a koncert helyszíne: Budapest.

A két iskolás korcsoport esetében a 3-3 nyertes pályázó és az 1-1 közönségdíjas kiválaszthatja, hogy melyik nyereményt szeretné:

A.           opció: „egyéni zeneóra” az LFKZ művészeivel az Óbudai Társaskörben (zenét tanuló diákok számára javasoljuk)

B.           opció: online rajztanfolyam

A zeneművek, amelyek közül lehet választani a rajz elkészítéséhez:

  • Dvořák: h-moll csellóverseny (részlet) – általános iskolások számára javasoljuk
  • Boccherini: Éjjeli őrjárat Madridban (részlet) – óvodások és általános iskolások számára is javasoljuk
  • Grieg: Peer Gynt – A hegyi király barlangjában – óvodások és általános iskolások számára is javasoljuk

A zeneművek itt érhetők el: https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek

Az az iskola, ahonnan az adott intézmény teljes tanulói létszámához viszonyítva a legtöbben vesznek részt a pályázaton különdíjban részesül, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei ingyenes koncertet adnak az iskolában.

A rajzpályázat felhívását csatoltan küldjük, illetve honlapunkon is elérhető: https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-rajzpalyazat-2024