2024.06.05-én a Lázár Ervin Program keretèben a 8.osztályos tanulók Budapestre utaztak és a Fővárosi Nagycirkuszban a ” Csillagok-Égbeli tűk” című előadást tekintették meg.

Csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szemünkre, baj van a földön, gond van az égen, s emberek, valamit nagyon elszúrtunk. Nem vigyáztunk a ránk bízott kincsekre, a földre, a természetre, az állatokra, a növényekre, és nem vigyáztunk egymásra sem. Az utolsó előtti percben vagyunk, és ha nem kapunk észbe, az ég ránk szakad és a föld néptelen lesz, mi pedig szomorkodhatunk, hogy miért nem szólt ránk időben senki! De még van egy percünk, most, és észbe kaphatunk, hogy megmentsük magunkat és újra megtanuljunk jól vigyázni minden értékünkre, minden kincsünkre, a földünkre, a szeretteinkre, az örökségünkre és az emberiségre!”

A teremtésvédelem témaköréhez kiválóan alkalmazkodik, épül bele a Fővárosi Nagycirkusz előadása, amelyet a 8. osztályosok megtekinthettek június 5-én. A hagyományos cirkuszi mutatványokon , előadásokon túlmutató, összművészeti produkciót állítottak színpadra, közel 60 fellépővel. Öröm volt látni, hogy cirkusz létezik nagyvadak bemutatása nélkül is. Az előadás vezérfonalát azok a slágerek adják, amelyekre a produkciók épülnek, a dalok fontos elemei a műsornak. Figyelmet érdemel a porondkép, hang- és látványtechnika. amely óramű pontossággal működött. Összességében egy kiemelkedő, látványos és ugyanakkor elgondolkodtató produkciót láthattunk.

Zétényi Anna osztályfőnök