Rákóczi Szövetség Tapolcai Szervezete

Kedves Érdeklődő!

 

Örömmel adjuk hírül, hogy iskolánkban 2012 novemberében megalakult a Rákóczi Szövetség Tapolcai Szervezete, az alábbiakban bemutatjuk céljait, a szervezet létrehozásának értelmét, előnyeit.

Amennyiben Ön is egyetért a Rákóczi Szövetség célkitűzéseivel, kérem, bátran csatlakozzon hozzánk! Vegyen részt a Rákóczi Szövetség helyi szervezete által szervezett összejöveteleken, kirándulásokon, előadásokon, ünnepi megemlékezéseken.

Nem titkolt célunk, hogy a helyi szervezet megalakításával a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felső tagozatos tanulóit is szeretnénk támogatni abban, hogy megismerjenek határon túli magyar diákokat. Az ő határon túli kirándulásaiknak támogatását egyik kiemelt feladatunknak tekintjük!

 

A helyi szervezetről bővebb információ:

Rohály János, elnök (rolya3@gmail.com)

 

sites/default/files/rsz.jpg

 

A Rákóczi Szövetség céljai

A Rákóczi Szövetség 1989-ben azért jött létre, hogy a határon túl élő magyarok kulturális, szellemi, közművelődési és érdekképviseleti tevékenységét segítse és hatékonyan részt vállaljon identitástudatuk megőrzésében.

A Szövetség jelenleg Kárpát-medence szerte több mint 18.000 taggal, és csaknem 360 helyi szervezettel büszkélkedhet, amelyek számos programot, rendezvényt valósítanak meg a határon túli magyarság, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítése és II. Rákóczi Ferenc szellemi örökségének megőrzése érdekében.

A Rákóczi Szövetség egyéni tagságra alapozott, bejegyzett jogi személy, a magánszemélyekhez képest sokkal nagyobb eséllyel tud olyan állami, önkormányzati, vállalati (pl. támogató vállalatok az adózáskor igen jelentős kedvezményeket kapnak) stb. pénzforrásokhoz, valamint civil szervezetek és magánszemélyek adományaihoz jutni, amelyek a kitűzött célok megvalósítását elősegítik.

 

A Rákóczi Szövetség honlapja:

www.rakocziszovetseg.org


Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a határon túli magyarság ügyében kifejtett tevékenységünk támogatására!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük